Milana Smiljanić

1
Milana je zaposlena na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, kao asistent na katedri za gudački odsjek. Prije toga je radila kao profesor violine u Muzičkoj školi “Vlado Milosević”. Trenutno pohađa Master studije na Akademije umjetnosti u Banjaluci, u klasi prof. Marije Jokanović.
Tokom svog muzičkog školovanja osvaja brojne prve i specijalne nagrade, te kao laureat na državnom takmičenju odlazi na masterclass u Grožnjan, koji vodi prof. Geoffry Wharton. Već kao učenik srednje škole, a zatim i student, učestvuje na raznim festivalima, muzičkim manifestacijama i projektima širom BiH, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije i Francuske, kako u orkestrima, kamernim sastavima, tako i kao solo izvođač uz pratnju orkestra.
Član je Banjalučke Filharmonije, sastava Bandoneon Square, sarađuje sa Simfonijskim orkestrom AUBL, a kao vokal nastupa i sa Rok Simfonijom, gdje je angažovana i kao jedan od aranžera za orkestar i hor.
Muzičkoj porodici Palladio kvarteta se pridružuje 2018. godine. Prepoznatljivi stil kojim stvara zvuk na violini, istovremeno oplemenjujući jedinstvenost Palladia, za nju predstavlja produžetak njenog temperamenta i životne energije.
“Oduvijek je uz mene. U lijepim i teškim trenucima, tokom dana i noći, pa i u snu. Za mene, muzika je bijeg u realnost.”
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail